fredag 1. april 2016

Detta vart stusselig, ja....

Snart ett år siden siste bloggpost. Kan ikke akkurat skryte på meg skrivekløe skjønner jeg...

Dagene er fulle av jobb og fritidsaktiviteter, ukene raser i vei. Jeg synes faktisk ikke det var så veldig lenge siden juleferie - og nå er påsken jammen meg over også. 5 uker til neste nasjonale fridag, som jo også gir en liten mulighet for en fri-fredag da den er så ille inneklemt at den nesten ikke teller.
Det er hvert fall det skoleruta sier.

Og når jeg først snakker om skoleruta... Det var en debatt som rullet her for ikke så lenge siden, der spørsmålet var om ungene våre trenger 13 uker pr år med ferie.
Jeg skal ikke begi meg ut i den debatten, men jeg skal mene litt likevel.
Det er nemlig slik at jeg synes faktisk at ungene trenger de feriedagene det er lagt opp til i skoleruta. Jeg ser tydelig på mine to at de blir slitne av skole , lekser og forventninger fra både lærere og foreldre. Husker den perioden de gikk på SFO i tillegg. De var utslitte, på samme måte som oss, når fredag ettermiddag kom. Da hadde de hatt 5 dager med "jobb", en jobb så full som noen. Arbeidstid fra 8 til 16.30. Alle blir da slitne av det!!?

Så ja, la ungene beholde sine 13 uker. Det er en skikkelig kronglete kabal å få til å gå opp, been there - done that! Men alle får det faktisk til, og de som ikke har barn enda, ja de vet også at dette kommer så de kan begynne å forberede seg med en gang.
Nå er jeg heldig, ungene er blitt så store at de klarer seg selv en formiddag og to. Tempoet er lavere, og selv om vi voksne i familien må holde Norge i gang, så blir det en helt annen atmosfære i heimen når gutta har skolefri.
De får passe på å nyte det, for når de treffer arbeidslivet så er det no mercy - da snakker vi ikke om 13 uker med ferie. Da har man 5 uker pluss noen dager om man er heldig. Og er man enda heldigere, så kan man ta dem samtidig med resten av familien. For det er heller ingen selvfølge overalt.

Nå avslutter jeg med å ønske alle en (snart) god helg. Vi er på vei inn i april, våren er her og solen kommer stadig sterkere frem og fôrer oss med sårt tiltrengte vitaminer.
Jeg skal prøve å skrive litt oftere. Kanskje det blir mer mat og sånn etterhvert. Det er det jo så få som skriver om...hihi!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar