mandag 31. oktober 2011

Mandag!...om trening , halloween og fotball!

Yes! Mandag og klar for en ny uke. Tror jeg da... Nye muligheter for prøving og feiling, er det sånn vi skal si det?
Det blir en hektisk start på uken, jobbe til 15.30 og så fort hjem for å skifte til treningstøy - og samtidig håpe at SFO har husket på å sende småtrolla hjem i rett tid. Da rekker vi nemlig litt påfyll av mat før vi haster i vei til Family for step-trening som begynner kl 16.45. Jeg har ikke fått trent på en stund ettersom kroppen har sagt stopp. Men det kan den jo ikke gjøre for alltid, så da er det bare å sette i gang! Jeg bestemmer!

Når vi kommer hjem, benker vi oss nok i sofaen for å følge kampen mellom VIF og FFK. Denne FFK vinne, eller hvertfall ta poeng i, så lever håpet om fornyet tippeligakontrakt videre. Og det er klart at Østfold skal ha et lag i øverste divisjon! Og når Moss og "det andre laget" ikke klarer, så ligger det på våre skuldre :)
Vi heier på guttane og henger ut vimpelen i dag også!

Og mens vi sitter der, håper vi på fred og ro. Vi ønsker ikke å bli forstyrret av unger som tigger godis ved dørene fordi det er Halloween. Som skremmer vannet av to små engstelige sjeler, som rett og slett gruer seg til kvelden fordi de ikke VIL ha besøk av troll og hekser på døren.
Jeg håper at foreldre i vårt nabolag som sender barna sine ut i kvelden også har lært dem at om utelyset er slått av, så ønsker ikke det huset besøk. Det handler om respekt! Jeg respekterer at noen har andre mininger enn meg ang Halloween, og da forventer jeg faktisk respekt tilbake.

Jeg liker ikke selve prinsippet med Halloween. Hva er liksom greia med at vi skal sende ungene våre rundt i nabolaget for å tigge godteri? Og får de ikke, så blir det "ugangn" i form av egg på døra etc. Er det virkelig en ok verdi å lære bort? Får du ikke noe, så hevner du deg?? 
Og en annen ting - jeg hørte en mor fortelle at barnet hennes ikke fikk sove om natten fordi det hang et halloween-kostyme på rommet hennes! Altså..? Er det da en hyggelig tradisjon?

Jeg er klar over at andre synes dette er en helt grei ting å "feire" og som sagt - det er helt ok, så lenge alle reglene blir fulgt!

Og med det ønsker jeg alle en god mandag så lenge. Med eller uten trening. Med eller uten fotball(glede). Med eller uten Halloween.

3 kommentarer:

 1. http://sirishverdag.blogspot.com/2010/11/halloween-dagen-derpa.html
  Her er mitt Halloweeninnlegg fra i fjor.

  I år er det litt annerledes. De har hatt kjempefest på SFO, og vi har bare måtte innse at dette kommer vi ikke utenom. Godteriet er ikke det som står i høysetet hos min gutt, men han gleder seg til å delta i fellesskapet sammen med "alle de andre".

  Festen var helmaks, og det blir stas i dag også.

  MEN, for å skape balanse; vi har gjeninnført julebukken. Det er moro.

  SvarSlett
 2. Som jeg sier, Siri , mine er fortsatt der at de ikke VIL. De er redde for at det skal komme noen på døren. Da forholder vi oss til det :)
  Og da er det bare å håpe at alle kan spillereglene, ikke sant?
  Marius har forsatt sitt første møte med Halloween friskt i minne. Da var han knappe 2,5 år og en MANN stod i døren med blinkende øyne, sammen med en gjeng småhekser. Hysterisk ble han, og det skjønner jeg jo godt! Bare tanken på at noen skal ta seg den friheten og ringe på døren min og skremme ungen mine gjør meg LITT sint...faktisk...De skal få være "trygge" hjemme, bak sin egen dør.

  SvarSlett
 3. Og så er det HELT GREIT at andre gjør dette på andre måter også :))

  SvarSlett