tirsdag 13. november 2012

Sannsynlighetsberegning

Ja,når jeg først er i gang....

Altså. Det er siste runde av tippeligaen førstkommende søndag.
Alle som er litt interessert vet at kampen om gullet ble avgjort sist søndag, og vi gratulerer Molde med sitt andre seriegull på rad. Helt sikkert mye takket være Ole Gunnar Solskjær. Han har en visjon og en fotballforståelse den mannen, det er få forunt. Og det ser man på resultatene. Han har bestemt seg for en vei, og så går laget den veien. Det er lite uro i klubben, og det snakkes ikke om økonomiske nedturer og salg av de beste spillerne for å spare på lønninger.

Da ser det litt annerledes ut i den nedre delen av tabellen...

Vi er som før nevnt, rimelig fotballinteresserte i denne familien. Det er ingen som klager når det en lørdagskveld vises fotballkamp fra Spania på tv feks. Enda det finnes flere muligheter med flere tv`er i huset, samles vi alle foran tv i stuen og ser spanske pasninger og finter og kommenterer i kor med de på tv, eller i studio, eller i spansk radio. Det siste er vanskelig å overgå forresten.. Men nå roter jeg meg bort!

Nedre del av tabellen ja. Der kjempes det for tilværelsen både på den ene og den andre måten.
De fleste vet at vi her i Østfold har en storebror og en lillebror i fotballsammenheng. Det er FFK som er storebror, og Sarpsborg 08 som er lillebror. Ja, hvert fall enn så lenge. For vi må nok krabbe ned fra vår høye hest her i plankebyen og innse at de har fått til noe der oppe i den andre byen, som vi ikke har klart. De har en god fotballklubb, de har hatt en god trener og de har rimelig god økonomi. Og de skaper resultater. For der vi nå kjemper for å få beholde plassen i tippeligaen, er det allerede avgjort at 08 har kapret seg en plass i den øverste ligaen. Hepp hepp for det!
Og nå står det og faller på en eneste kamp. Den aller siste for i år. Ja, hvis vi ikke havner på kvallik, men det tar vi senere.
For det gjelder å være evig optimist, og regne på resultater opp og ned og i mente.
Dersom og hvisomatter osv.

FFK må vinne sin kamp mot Molde. Et Molde i seiersrus, et Molde som har en ekstra kamp i vente i Euopaligaen, og antagelig et par spillere som har fått en ekstra kamp før søndag i og med at det er landskamp på onsdag.
I tillegg må noen andre tape....
Aalesund må vinne kampen mot Sandnes ULF - det kan jo fort skje.
Brann må ta poeng fra Sogndal, det kan skje det også.

Og hvis det ikke skjer, og FFK ramler ned som en potetsekk i adecco-ligaen - da får vi innse at S08 er storebror i kommende sesong. Vi får unne dem det, og så komme sterkere tilbake.
For min del håper jeg på artige lokaloppgjør neste år, med fullsatt stadion og stor stemning!
Tippeligaen fortjener det.

For Fredrikstad, for Fredrikstad
står vi en for alle 
og alle for en.....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar