torsdag 24. januar 2013

Og så ble det stille...

Jeg gikk visst litt i dvale etter noen mindstressing uker.
Var på sykehuset forrige uke igjen til oppfølgingskontroll og samtale, som gikk helt fint.
Så da er det ute av verden for en stund.

Hva skjer ellers da?
Januar - en skikkelig kald måned. Hvert fall akkurat nå. I skrivende stund leser vi av 14,8 blå grader, det var minus 18 i dag tidlig.
Minste hjertegullet har hatt halsbetennelse og feber og har holdt seg innendørs noen dager, men i morgen skla han på skolen igjen. Får passe på å kle han godt. Store hjertegull fikk godt med klær på seg i dag. Han er straks 10 år, men allerede er det tenåringsnykker på gang. Hel dress! Det var vi og kjøpte for han hadde vokst ut av den gamle og den gikk rett i arv til lillebror.
Ut på jakt, for det viste seg at i den str var de mest bukse+jakke å få tak i, lite hele dresser. Men nei, hel dress skulle han ha! Etter å ha lett i diverse butikker, fant vi en som ikke akkurat var på salg. Ok, kjøpt og betalt, bidrag fra snille besteforeldre.
Det kom snart en anledning til bruk, og jeg var glad for at poden ville holde seg varm og tørr.
Neste dag dukket dilemmaet opp. Nei, han ville helst ikke ha på seg dressen. Nei, han ble ikke kald eller våt, han lekte nemlig ikke på skolen lenger,ikke sånn som lillebror. (hvordan han leker er fortsatt et mysterium for meg, jeg har aldri sett en unge som er mer vår og møkkete enn han...)
Men det er KALDT, kjære store lille deg. Ja, da ville han ha....hva tror dere.....jakke og boblebukse. *dåne litt*
Hva skjer liksom? Ti år og sær i klesveien... Fordi ingen andre av gutta i klassen hadde hel dress. Nope! Heldigvis kom noen oss til unnsetning med en boblebukse/skibukse som ble godkjent. Og med ull og fleece under og boblejakke på, ble det en akseptabel løsning for alle involverte parter.
Nå går han til skolen som reneste Michelen-mannen, men han er varm!

Man må jo flylle dagene med noe, selv når man er sykemeldt 60%. Og mange utendørsaktiviteter utgår for min del i 10 til 15 minus. Og da ramlet jeg over bloggen "alle" har hørt om og leser - sikkert mye pga innslaget i GMN - ang hjemmelagede islykter.
Ballonger, vann og kulde lager strålende lykter viser det seg. Og så enkelt at til og med jeg får det til.
Nå holder jeg på å fylle rekkverket rundt terrassen, blir veldig fint altså :) Og ingen blir helt like.

Og dagene bare flyr avsted. Ukene består stort sett av mandager (ukas mest ufyselige dag) og fredager (ukas beste dag). Det er allerede betydelig lysere både morgen og ettermiddag. Og snart begynner det å spire og gro rundt oss. Jeg gleder meg virkelig til å begynne å tenke på hagen igjen. Dra den frem fra vinterdvalen, så og plante, forberede drivhuset.

Frem til det får vi fortsette å glede oss over fredager i det minste :)

Netse blogginnlegg tror jeg blir om varmepumper!
Naboen har en skikkelig irriterende en....bla bla bla..... NESTE!

2 kommentarer:

 1. Hel dress ja... det funket litt i første klasse. I andre klasse skulle det ikke være det. Så her har syvår boblebukse (allerede "brukt opp") siden riktig størrelse ikke var å oppdrive siden det er bukse 7-8 åringer skal ha og mor flesket til med en som var litt stor...
  Men plutselig skulle han ha hel dress likevel...
  Jaja.
  Ellers har jeg forsøkt å kjøpte helt relevante sesongklær i sesongen. Og mer enn en gang har Sportmann og Ellos og Flust blitt redningen siden de kan oppdrive vinterklær om vinteren.
  Til vinterferien er det sommertøy i butikkene...

  Fine lykter, jeg får ikke helt til det der. Og det er det jo virkelig vær og føre for nå!

  SvarSlett
 2. Ja, Siri - klesbutikkene har jo helt snudd om på alle årstider.
  Jeg vil kjøpe t-trøyer når det kan brukes - ikke fem mndr før!!! Men det er nå en gang sånn det har blitt da....

  SvarSlett