mandag 28. november 2011

Å være eller ikke være!

Og alle snakker om..... VÆRET. Vi har mye vær i Norge. Og alle er opptatt av det. Hva slags vær får vi i dag? Hvordan var været i går? Hvordan blir været i morgen? Og hvordan var været i fjor?
Hvordan blir egentlig vinteren? Og hva skjer med sommeren?

Klart vi er opptatt av været. Det påvirker oss på mange måter. Det beste med været er at ingen kan gjøre noe med det, vi må bare ta det vi får.
Og det er like greit, for tenk om alle skulle hatt noe å si om været. Da kunne vi antagelig snakke om skiftende skydekke. For det finnes aldri en type vær som passer for alle.


Nå har vi et par dager hatt en forferdelig vind. Den har virkelig latt oss merke naturkrefter i sving.


"Berit" har ulet rundt husveggene, gjort stor skade noen steder og heldigvis bare mindre skader andre steder. Hos oss fløy et par stoler og et bord inn over hekken til naboen, og takplatene til drivhuset forsvant. Det er hva jeg kaller mindre skader når jeg tenker på hele rorbuer som er smadret av vind og vann. Men like fullt er det en påminner om at vi ikke har noe å stille opp med når det kommer til naturkrefter. Vi kan bare se på. Gjerne sikre oss i forkant - for det er sjelden sånn at en kraftig storm kommer helt uforberedt på oss. Meteorologene advarer så best de kan , og så er det opp til oss og ta advarslene på alvor.


På samme tid i fjor hadde vi allerede hatt mengder med kuldegrader å bryne oss på. Strømprisen var høy, det ble mangel på ved flere steder i løpet av "sesongen". Og det var snø, masse snø!
Nå fortviler skistedene her i landet på grunn av mangel på snø. 
Noen er fornøyd med at det ikke er snø, andre lengter etter snøen...


Selv er jeg mer gald i -5 grader og 10 cm snø, enn tåke, regn og storm. 
Men som alle andre , jeg må bare ta det jeg får og gjøre det beste ut av det. Til kvelden er det meldt mer vind. Vi får sikre oss så godt vi kan.


Ha en god og vindfull dag!

1 kommentar:

  1. Ha en vindfull og bra dag du også Camilla :) Foreløpig ikke så mye som ett vindpust her, men det hylte godt rundtom hushjørnene her og igår kveld. Dog, det er minimalt i forhold til store deler av landet. Heldigvis. Liker "ekstremvær", men ikke når det gjør skader.

    Klem, Sølvi

    SvarSlett